Waterkefir op smaak brengen met een tweede fermentatie

Tweede fermentatie waterkefir

Nadat je de eerste fermentatie hebt uitgevoerd (zie hier), kan je een tweede fermentatie uitvoeren op de kefirdrank. Dit is een geweldige manier om meer smaak te krijgen in je drankje. Ook al zijn de kefirkorrels verwijderd, de resterende vloeistof bevat nog gisten en bacteriën om een tweede gisting uit te voeren.

Vul de kefirdrank van de eerste gisting af op een fles. Voeg van één of meer smaken, aroma’s toe en sluit de fles (flip-top flessen worden aanbevolen). Als u niet wilt dat er gas ontstaat, dek dan de pot af met een papieren koffiefilter. Laat het mengsel voor 1 a 2 dagen staan om een tweede gisting te krijgen. Zeef de vloeistof als u dit nodig vind. Anders kan u de fles rechtstreeks in de koelkast zetten. Als de kefir eenmaal is afgekoeld. Dan kan u de fles openen en het kefirdrankje drinken.

Enkele tips :

  • Voor de tweede gisting kan u beter flessen gebruiken, flessen zijn iets handiger dan WECK potten
  • Nu, voor de eerste gisting kunt u beter de potten gebruiken met een brede opening aangezien het gemakkelijker is om het fruit en de kefirkorrels erbij te voegen.
  • Laat altijd wat vrije ruimte in de fles, vul de flessen nooit tot helemaal tot boven, anders heb je kans dat de flessen breken of exploderen.
  • Als u gedroogd fruit gebruikt, zorg ervoor dat het vrij is van conserveringsmiddelen en sulfieten.
  • U kan zowel vers als bevroren fruit gebruiken. Bosbessen, braambessen, veenbessen en andere soorten bessen werken ook goed

 

Waterkefir - 2de gisting op de fles
Waterkefir – 2de gisting op de fles
(Visited 2.015 times, 1 visits today)

Geef een antwoord